Po dlouhé době začínám pátrat po nových cuketových receptech. Tady jsou hned tři z nich ;-)
Zdroj: https://www.recepty.cz
Cuketová nádivka I.
Ingredience:
Postup:
1 Všechny suroviny vložte do mísy dobře je promíchejte.
2 Nepřilnavou zapékací misku o rozměrech 20x30 cm vymažte máslem a v případě potřeby i vysypte hrubou moukou.
3 Těsto vlijte do připravené misky a urovnejte. Pečte na 180°C 40–45 minut dozlatova.
http://www.apetitonline.cz/sites/default/files/video/cuketova_nadivka_dedy_jirky.mp4
Zdroj: https://www.apetitonline.cz
Cuketová nádivka II.
Suroviny:
500 g cuketa
4 ks vejce
6 stroužek česnek
1 ks cibule
1 hrnek hladká mouka
1 balení prášek do pečiva
100 g šunka
100 g tvrdý sýr
0,3 hrnek rostlinný olej
pažitka
petrželka
sůl
Postup:
Cuketu a sýr nahrubo nastrouháme, přidáme najemno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, olej, vejce, šunku na kostičky, sůl a koření a nakonec mouku s kypřícím práškem.
2
Vlijeme do vysypaného pekáčku a pečeme asi 40-45 minn dozlatova při 180 C. Jako přílohu můžeme zvolit rajčatový salát.
Zdroj: https://www.recepty.cz/
Cuketová žemlovka
Suroviny:
10 ks rohlík starší
1 kg cuketa mladá(bez semínek), neoloupaná,
5 stroužků česneku
350 g uzené maso - plec, libovější bok... nebo klobása, šunka- dle chuti
4 ks vejce
1 ks červená paprika
sůl a pepř dle chuti
tuk na vymazání formy či plechu
Postup:
Cuketu nastrouháme na hrubo do větší mísy, přidáme nastrouhaný česnek, drobně pokrájenou papriku, žloutky, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Přidáme na kostky pokrájené starší rohlíky, které necháme v cuketové směsi cca 15 minut zvlhnout. Pokud je třeba, přidáme trochu mléka, ale to až naposledy, cuketa pustí vody dost. Pokud je směs mokrá víc než potřebujeme, můžeme přidat ještě pokrájený rohlík nebo strouhanku. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a vše dáme do připraveného pekáčku, uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova.
Podáváme buď teplé s bramborovou přílohou nebo jen se zeleninovým salátem. Vynikající je nádivka i vychladlá.
Do nádivky můžeme místo papriky přidat hrášek nebo dochutit muškátovým květem.
Pokud nedáme maso (což je škoda), máme vegetariánský pokrm.
Zdroj: https://www.recepty.cz/
Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.