Mimořádná možnost získat plnomocné odpustky

4. 8. 2009 15:00

Rok kněží a mimořádné plnomocné odpustky

Během Roku kněží, který byl zahájen 19. 6. 2009 a zakončen bude 19. 6. 2010, je možné získat plnomocné odpustky. Nepromarněme tuto velkou milost!!

 


Tuto příležitost mají kněží každý den (viz níže) a ostatní věřící pak v den zahájení a zakončení Roku kněží (19. 6.), v den 150. výročí smrti sv. Jana Vianneye (4. 8. 2009) a každý první čtvrtek v měsíci nebo v jiný den stanovený místními ordináři ve prospěch věřících.

Všichni věřící mohou získat plnomocné odpustky, pokudí opravdově litují svých hříchů, zbožně se účastní mše svaté a obětují Ježíši Kristu za kněze modlitby a jakýkoliv dobrý skutek, učiněný v ten den, pokud se vyznali ze svých hříchů ve svátosti smíření a pomodlili se na úmysl Svatého otce.

 


Starým a nemocným lidem a všem, kteří z oprávněných důvodů nemohou vycházet z domova, s duší zbavenou jakéhokoli hříchu a s úmyslem splnit tři obvyklé podmínky, jakmile to bude možné, budou rovněž uděleny plnomocné odpustky v jejich vlastním domě nebo tam, kde kvůli okolnostem budou, ve výše uvedených dnech, pokud se pomodlí za posvěcení kněží a v důvěře obětují své nemoci a životní obtíže Bohu skrze Marii, Královnu apoštolů.



 


Kněží mohou získat odpustky v kterýkoliv den, pokud opravdově litují svých hříchů, zbožně se pomodlí alespoň ranní chvály nebo nešpory před Nejsvětější svátostí vystavenou k veřejné úctě nebo ve svatostánku a budou se ochotně a velkoryse věnovat slavení svátostí, zejména svátosti smíření. Plnomocné odpustky mohou získat i pro zemřelé spolubratry formou přímluvné modlitby, pokud v souladu s platnými předpisy přistoupí ke svaté zpovědi a ke svatému přijímání a pokud se pomodlí na úmysl Svatého otce. Kněžím budou mimoto uděleny částečné odpustky, které budou moci získat i pro zemřelé spolubratry, kdykoli se zbožně pomodlí řádně schválené modlitby pro vedení svatého života a pro svaté plnění úřadů, které jim byly svěřeny.

 

 

 

 

 

 

 

Shrnutí podmínek pro získání plnomocných odpustků:

Pro všechny věřící:

  1. opravdová lítost všech hříchů
  2. účast na mši svaté (vč. přijímání Eucharistie)
  3. modlitba za kněze
  4. jakýkoliv dobrý skutek
  5. svátost smíření
  6. modlitba na úmysl Svatého Otce

 

Pro kněze:

  1. opravdová lítost všech hříchů
  2. zbožná modlitba denních chvál před Nejsvětější svátostí
  3. ochotné a velkorysé slavení svátostí (zeména svátosti smíření)

pro získání plnomocných odpustků pro zemřelé spolubratry také ještě třeba:
  1. přímluvná modlitba za daného spolubratra
  2. svátost smíření
  3. přijímání Eucharistie
  4. modlitba na úmysl Svatého Otce



Toto jsou všechny informace, které jsem o této vyjímečné příležitosti právě tento rok nalezla. Prosím využijte ji ve svůj prospěch a pokud možno informujte o této možnosti i ostatní, protože je to velká milost, kterou teď máme. NEPROMARNĚME JI.

 


více informací naleznete v samotném dekretu, který je uveřejněn na stránkách tiskového střediska ČBK

 

Zobrazeno 5768×

Komentáře

Johan

Kdo ovšem o odpuštění nestojí, tomu odpuštěno nebude, pro toho zemřel Kristus zbytečně. Nestát o odpuštění je vlastně hřích proti Duchu svatému, který se odpustit nedá.

Makaveli

Při čtení daného článku jsem strnul v hrozném úžasu. Vůbec se nedivím, že Jan v Apokalypse se divil podobným způsobem. Každému, kdo skutečně miluje Pána Ježíše Krista celým srdcem, doporučuji přečíst 2 list Petrův 2.kapitolu.<br />
<br />
Ako som si vsimol vo viacerych diskusiach, biblicke verse bez ziadnej opory k danej teme hodene len tak.<br />
<br />
hmm. Takže chceš říct, že všichni kněží včetně Jana Maria Vianneye "hledají požitek v denním hýření; jsou skvrnou a hanbou, jak se honí za rozkošnickým hýřením při hostinách s vámi; oči mají pořád jen pro nějakou cizoložnici a nenasytné v hříchu;..."(2 Petr 2,14). Promiň, ale to jsou zřejmě jen vyplody něčí fantazie. Doporučuji ti dobře poznat alespoň jednoho opravdu katolického kněze a snadno se přesvědčíš o opaku.<br />
<br />
No to su vyplody, vyplody expertov, ktori nevedia spravne ani argumentovat bibliou.

Zobrazit 16 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona