Velikonoce na Vesmíru aneb jak VeHuSkA 2009 řádila

19. 4. 2009 23:35

Velikonoce na Vesmíru pro mě byly opět jedním z nejlepších zážitků z celého roku. Jako každoročně jsem je trávila s ostatními ve skupince, která měla na starosti hudbu. Je pravda, že jsme si moc programu neužili, což mohlo třeba mnohé mrzet, ale zato jsme se mohli obětovat pro druhé a hrát a někteří až do "odpadnutí rukou"...


 

Nacvičovali jsme hlavně na sobotu a neděli, kdy byly nejnáročnější písničky hlavně tím, že byly spojeny s nástroji a hlavně v tyto dva dny liturgie vrcholí... a právě v sobotu a v neděli jsem nahrávala jak na zkouškách, tak i při mši. Bohužel v sobotu se nenahrála mše celá - pouze dvě písničky a to Studna a Otče chválím - ostatní písničky jsem ale naštěstí nahrávala na zkouškách, proto jsem se rozhodla je vystříhnout a dát je sem též, protože ikdyž obsahují některé Mírovy pokyny, tak jsou pořád krásné a stojí za to si je stáhnout. Bohužel není to tak jak při mši...no :)

Dodatečně se proto tímto chci omluvit za to, že mp3ky ze zkoušek mají horší kvalitu zvuku, protože přece jen byla horší akustika...při mši se mi podařilo naštěstí najít lepší místo pro mé PDA než minulý rok, takže je krásně slyšet jak hudební doprovod, tak i zpěv. Tentokrát jsem písničky nijak neupravovala, takže si je můžete (hlavně hudební fajnšmekři) ještě upravit podle libosti. To, co lze stáhnout níže je pouhý "výcuc" z kontinuálního záznamu ze mše. 

Jako členka letošní VeHuSky 2009 bych chtěla všechny spoluhudebníky pozdravit a poděkovat jim za spolupráci...za to, že někteří se do toho tak vložili, že měli až mozoly na rukou ze strun, namožené hlasivky nebo omlácené ruce od bonga jako já :)

tím spíš bych chtěla vyzdvihnout Mirka Špeldu, který nás, stejně jako minulý rok, dirigoval a dal do toho skutečně všechno...a za to mu patří můj hluboký dík za ochotu, píli, výdrž a trpělivost s námi. 

Po obrovských ohlasech z minula jsem jako maličkatý bonus oproti minulému rok udělala takovou malou sondáž mezi členy hudební skupinky a udělala s nimi malý MINIROZHOVOR, který jsem nahrála a všechny tyto rozhovůrky jsem dala jako bonusovou mp3ku do písně 7.

Takže si můžete podle jejich odpovědí udělat trošku obraz o tom, jaká suprová atmosféra tam mezi námi byla :)

No a teď už dost tlachů a přejděme k tomu, co Vás stejně všechny přilákalo na tyto stránky a to K PÍSNIČKÁM :)

 

Letos máme tři skupiny písní:

6 písniček ze zkoušek

7 písniček ze mší

1 x rozhovory se členy VeHuSky 2009 vč.kapelníka Míry :)

 

TAKŽE


Stáhněte si je, poslechněte si je a napište sem pls komentář :)

dík Monča

 


A PÍSNIČKY? Máte několik možností :

 

a) MŮŽETE SI VYBRAT MEZI 14-ti PÍSNIČKAMI a stáhnout si pouze ty, které chcete....

1. Šly z rána ke hrobu mp3

2. Chválu vzdejme Hospodinu protože je dobrý mp3

3. Dáváš mi lásku vzácnou (ze zkoušky) mp3

4. Můj Bůh je můj štít (ze zkoušky) mp3

5. Neseme Pane chléb a víno mp3

6. Otče chválím mp3

7. BONUS !!! Rozhovory s účastníky velikonočního hraní mp3

8. Spáso má (ze zkoušky) mp3

9. Studna  mp3

10. Toužím (ze zkoušky) mp3

11. Toužím mp3

12. Tvůj plamen (ze zkoušky) mp3

13. Ty jsi jediný Bůh (ze zkoušky) mp3

14. Volám haleluja mp3

 

 

b) ...A NEBO SI JE MŮŽETE STÁHNOUT VŠECHNY NAJEDNOU SBALENÉ V "BALÍČKU" (.rar)

VeHuSkA 2009.rar

 

c) jo...a kdo by si chtěl písničky zazpívat ale nemá podle čeho, může si stáhnout NOTY.rar

 

TAK SI TO VŠECHNO UŽIJTE A ZA ROK NA VELIKONOCE NA VESMÍRU NASHLEDANOU :)

 

 


Vzpomínka na VeHuSkU z roku 2008

Co je VeHuSkA?

VeHuSkA je improvizovaná hudební skupina, složená z hudebníků, kteří byli mezi účastníky Velikonoce na DCŽM Vesmír o velikonocích. Název je stejně improvizovaný jako složení celé skupiny, věřte však, že nešlo o amatéry! Každý člen se podílel na hudbě velkým dílem - dělal to, co nejvíc umí a za to všem patří dík a uznání jiných účastníků. Největší dík však patří hlavně kapelníkovi Mírovi Špeldovi, který nás dirigoval jako skutečný profesionál. Míro, díky - seš fakt borec!


A teď už k mp3kám. Pokud čekáte nějakou kvalitu jako z CD, musím vás zklamat. Mp3ky nejsou nijak profesionálně nahrávaný, pouze pomocí PDA a editačního programu pro úpravu zvuku jsme došli takové kvality, které jsou. Dopředu se tedy omlouvám všem hudebním fajnšmekrům, kteří se s normální (spíš horší) kvalitou nespokojí. Těm ostatním přeji pěkný poslech!


exklusivní rozhovor s kapelníkem Mírou 452.6 KB

Efatha 5.2 MB

Hospodin je můj pastýř 4.7 MB

Chvála 6.8 MB

Kyrie eleison + Sláva na výsostech 7 MB

Není vždy slunce na obloze 8.4 MB

Pane, smiluj se! 3 MB

Petíškova 3.5 MB

Prorok 3.7 MB

Studna 6.9 MB

Svatý, svatý, svatý Pán 1.6 MB

Šly z rána ke hrobu 5,6 MB

Teď skryjme se v Pánu 4 MB

Volám Haleluja 4.2 MB

Živý je Pán 2.9 MB

 

 

 

Velikonoce na Vesmíru v roce 2008 byly fakt super a připomínám je, protože se chystají opět na Vesmíru a já osobně tam mám v plánu jet a opět nahrávat. Pokusím se tentokrát o mnohem lepší kvalitu záznamu. Stejně je ale vůbec nejlepší nás všechny slyšet naživo...takže přijeďte a nechte se unést liturgií a hudbou !

 

PS: tentokrát by mp3ky měly jít stahovat mnohem lépe, než na původních stránkách www.vehuska.ic.cz , kde se zrušila grafika. Mp3ky byly přemístěny na jiný spolehlivější server, kde ke stáhnutí není potřeba registrace.

 

Tož majte se fajně :D a pište pište

Zobrazeno 2842×

Komentáře

Pabloz

Zdárec všichni! Moc "děkan" že jste mě vzali do schóly, bylo to perfektum mobile! Chci povzbudit ostatní kluky - nestyďte se příště podpořit schólu svými hlasy, pokud se zpěvu neštítíte (taky nejsem zpěvák). Rozhodně nebudete litovat - hudba povznáší duši (navíc jsou tam hezký holky, ehm ;-) Poslechněte ty texty, jsou plné duchovní energie co dobíjí naše akumulátory, že Moni:D Obdivuju hudebníky kolik štěstí svým darem od Boha rozdávají. Míro ty seš prostě týpek a druhej Varhan Orchestrovič Bauer - světe připrav se na hudební revoluci! Jen mě prosím omluv za ty blbinky co jsem prováděl, ale nemoh jsem si pomoct - jsem holt tvá poloviční židle a Tonda druhá půlka pod tvou půlkou... Jó Velikonoce na Vesmíru jsou živelný až navěky věkův (4ever)

Terka8

díky moc za písničky a tak za krásnou koláž z fotek nahoře. Sice jsem nebyla na Velikonoce na Vesmíru, ale krásně jste zpívali, alespon, co jsem slyšela.

LuKoty

Ahojda, Moni, moc díkk, je to skvělý.Takle si můžu znova připomenout úžasný chvilky na Vesmíru, za který jsem moc vděčná. +PST

Anežka Havlíčková

Moni jsi borka.......pěkně jsis s tím pohrála. Sice jsem tentokrát ve složení Vehušky nebyla, ale musím říct, že jsem též na Vás slyšela chválu. Tak zas za rok na Vesmíru co říkáš? =oD

Agneska

Mončo díky moc za super stránky VeHuSky:-)myslim,že se dost povedly:)a co teprve ty písničky...paráda:-)

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona